ADHD/ADD

Veel mensen zeggen over ADHD: Alle Dagen Heel Druk. Maar de afkorting ADHD staat voor Attention Deficit/ Hyperactivity Disorder: aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit.

Jongeren met ADHD hebben vaker en sterker dan de meeste andere jongeren problemen met concentratie en ze zijn heel beweeglijk. Als je ADHD hebt, kun je moeilijk je aandacht richten op een taak, je bent snel afgeleid door prikkels uit de omgeving. Je bent geneigd om eerst te doen en dan pas na te denken.

Je bent snel opgewonden, en je kunt jezelf ook moeilijk ‘afremmen’.  Mensen om je heen zeggen al snel dat je ‘chaotisch’ bent. Organiseren en plannen kan lastig zijn. ADD heeft dezelfde kenmerken, maar dan zonder de hyperactiviteit. ADHD wordt vaak negatief belicht.

Maar mensen met ADHD hebben juist ook veel talenten als ze in hun kracht blijven staan. Ze zijn bijvoorbeeld creatief, goed in het bedenken van oplossingen. Je bekijkt de wereld vanuit een  onbevangen invalshoek en kan meerdere taken tegelijk aan.­ Je bent misschien wel de gangmaker. Je impulsiviteit maakt je een spontaan en openhartig mens.­ Je bent ontzettend enthousiast en doelgericht als je iets graag doet.­ Je maakt snel contact met anderen en bent daardoor een uitstekend netwerker.­ Jim Carrey en Jochem Meijer zijn bekende mensen die juist door hun ADHD succesvol zijn.

Zoek je hulp, heb je vragen of wil je er over praten? Chat dan (anoniem) met ons of neem contact op met je schoolmaatschappelijk werker. Voor meer info:

http://www.adhd.nl/

http://nl-NL/Zoekresultaat.aspx?search=adhd 

http://www.nji.nl/

Kijk dit filmpje op je mobiel: 

  

Tags: