Faalangst

Een examen staat voor de deur. Krijg je pijn in je maag als je eraan denkt of nog erger? Je leert hard en als je dan een toets of examen hebt, weet je niks meer. Je gedachten zijn steeds ‘ik kan het toch niet’. Herken je dit? Dan heb je mogelijk last van faalangst. Je bent bang dat je niet voldoet aan verwachtingen. Door je angst om te falen kan je zelfvertrouwen een stuk minder worden. Juist door je faalangst verslechteren je schoolprestaties.

Sommige jongeren met faalangst zijn voortdurend bezig met hun prestaties. Ze hebben altijd het gevoel dat het niet goed is. Andere jongeren stoppen met werken: te bang voor een slecht resultaat. Liever niet proberen dan het verkeerd doen.

Sommige jongeren doen stoer om hun angst te verbergen. Dan lijkt het niet of iemand bang is voor school of slechte prestaties. Docenten denken dan dat een jongere niet hard genoeg werkt.

Zoek je hulp, heb je vragen of wil je er over praten? Chat dan (anoniem) met ons of neem contact op met je schoolmaatschappelijk werker. Voor meer informatie:

http://www.123test.nl/faalangst/

https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/depressie

http://www.faalangst.nl/

 

 

 

Tags: