Kort lontje

Heb jij een kort lontje? Op zijn tijd even boos of opstandig zijn, is normaal. Maar niet als dit lang duurt en agressie wordt. Als je agressief bent, overtreed je grenzen, normen en waarden. Er wordt gescholden, geschopt of geslagen, uitgedaagd en gepest. Agressie of geweld kan je richten op personen, maar ook op zaken of voorwerpen.

Door je agressieve gedrag verloopt een situatie misschien even zoals je wilt. Maar je maakt je relaties met anderen kapot. Thuis, je vrienden, je school, je werkgever of je partner. Een ander pikt je agressie na een poosje niet meer. Er is spanning in de relatie, het vertrouwen is weg. Je hebt de situatie niet meer onder controle en je voelt je er niet beter door.

Heb je zelf een kort lontje of heb je last van het korte lontje van anderen? Heb je vaak en lang last van agressie en kun je dit niet stoppen? Als je niet leert anders met je boosheid om te gaan, is de kans op herhaling van geweld en agressief gedrag groot.

Zoek je hulp, heb je vragen of wil je er over praten? Chat dan (anoniem) met ons of neem contact op met je schoolmaatschappelijk werker.

http://www.kshtraining.nl/wat_is_agressie.php

https://www.imwtilburg.nl/omgaan-met-agressie-agressie-regulatie

 

Tags: